Ce este si de ce ai nevoie de certificat SSL? – Connecto Agency
Design • Develop • Promote
Design • Develop • Promote

Ce este si de ce ai nevoie de certificat SSL?

Ce este si de ce ai nevoie de certificat ssl?

Stim foarte bine ca viata noastra este influentata din ce in ce mai mult de mediul online, insa odata cu aceasta avem parte, din pacate si de atacuri cibernetice. Nu conteaza ca vorbim de o institutie publica, de o mica afacere sau chiar de o companie multinationala, toate sunt potentiale tinte ale hackerilor. SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer si reprezinta un protocol in materie de securitate, dezvoltat inca din 1994. Un site securizat este usor identificabil datorită unui mic lacat (sub forma grafica) care apare in browser.

 

Certificatul SSL a fost creat initial cu scopul de a securiza tranzactiile cu carti de credit pe internet. Astazi insa, acest certificat digital are un rol mult mai important, protejand toate datele transmise intre browserul pe care navigheaza vizitatorul si serverul unde este tinuta pagina web. Pe scurt, oamenii care intra pe website-uri ce detin un certificat SSL au garantia ca datele transmise catre aceste pagini nu vor fi furate de catre o terta parte. Multi vizitatori ai site-urilor au mai multa incredere sa impartaseasca informatii personale atunci cand stiu ca folosesc o conexiune SSL.

 

Un avantaj foarte mare este ca protejeaza parolele impotriva interceptarii, cand este tastata intr-o pagina de login protejata SSL.

 

 

Cum poti stii sigur daca un website este sigur sau nu? Google Chrome marcheaza paginile necriptate cu „Not Secure” impreuna cu un triunghi rosu. Cea mai simpla modalitate de a verifica daca există SSL este sa introduceti adresa web in browser, cu https:// la inceput, astfel: https://domeniu.ro. Daca apare o pictograma in forma de lacat in browser, dati click pe aceasta pentru informații suplimentare.

 

Cea mai populara platforma de realizare a unui site web, WordPress, recomanda doar firme de gazduire care ofera certificate SSL, iar o parte din noile functionalitati WordPress vor fi disponibile doar pentru paginile criptate.

 

Mai mult, ai nevoie de certificat SSL daca vrei sa iti promovezi afacerea in online. Promovarea unui website pe Google Ads impune un certificat SSL pentru acesta, iar optimizarea cu succes a unei pagini web depinde si de aceasta criptare. Conform Google, site-urile care au un certificat SSL instalat, au o pozitionare mai buna in motorul de cautare Google.

 

Rezumand, daca nu vrei ca pagina ta sa fie una nesigura, in care vizitatorii sa nu aiba incredere, noi iti oferim mai multe tipuri de certificate SSL, acestea diferentiindu-se prin numarul de domenii si subdomenii pe care vrei sa le securizezi, cat si prin tipul de validare. Daca nu esti sigur de ce tip de certificat ai nevoie pentru proiectul tau online, noi suntem aici si te putem ajuta sa gasesti exact ce-ti trebuie, certificatul de care ai nevoie. Daca ai nevoie de un certificat SSL pentru website-ul tau nu ezita sa ne scrii.

#taguri
certificat ssl connecto agency website security

Instagram

Prieteniile indelungate se tin prin comunicari constante. Urmareste-ne pe Instagram citind lucruri interesante sau vizionand design-uri atractive.

2024 © Connecto Agency. All Rights Reserved.