Promovarea brandului tau cu buget redus – Connecto Agency
Design • Develop • Promote
Design • Develop • Promote

Promovarea brandului tau cu buget redus

Promovarea brandului

Stim cu totii ce inseamna sa fii la inceput cu afacerea si sa realizezi cate nevoi ai de fapt… Trebuie sa platesti angajatii, chiar daca acestia nu sunt in numar mare, chiria, utilitatile, domeniul si hostingul la website, promovarea brandului etc., iar profitul este foarte mic, daca nu chiar 0 in primele luni.

 

Si realizezi ca desi ai un website, ai carti de vizita, desi tu si colegii tai dati telefoane sa anuntati lumea despre voi si serviciile/produsele voastre, desi scrieti mailuri cu oferte si le trimiteti catre putinii vostri abonati, lumea nu prea va cauta, iar activitatea voastra este destul de redusa. Panica?!

 

Atunci de unde bani sa mai si promovezi afacerea?!

 

Nicio grija, venim cu cateva idei ce pot fi solutii perfecte cand te afli in situatii de genul. Cand este vorba de modalitățile de promovare a unei afaceri, acestea se pot împărți în 3 mari categorii: gratuite, platite si prin folosirea produsului.

 

La baza metodelor de promovare gratuite sau organice sta ideea de a oferi valoare oamenilor, de a-i atrage spre afacerea ta, iar aici intră în scenă marketingul de tip inbound care propune să „atragi” oamenii spre afacerea ta prin continut de calitate. Vom vedea mai jos cum putem reuși promovarea brandului tau cu buget redus.

 

La polul opus, metodele de promovare platite (outbound) se refera la reclame, la promovare platita, la a cumpara atentia oamenilor.

 

A 3-a categorie este noua in lumea marketingului in Romania si vom discuta despre aceasta intr-un articol viitor.

 

 

Deci, cum putem face promovare a unei companii la inceput de drum? Simplu, incepem cu o promovare care sa atraga atentia potentialilor clienti, deci una organica.

 

Fa continut de calitate

Atat in Social Media, cat si pe blog-ul/site-ul firmei. Fii relevant in postari si in articole.

 

Fa continut video

Chiar daca nu ai experienta in editare video, poti incepe cu ceva simplu, niste imagini/slide-uri power point care sa ruleze singure si pe care sa le incarci in online. Apoi poti urmari niste tutoriale pe YouTube a unor soft-uri gratuite de editare foto/video si sa incepi sa te perfectionezi.

 

Trimite e-mailuri/newslettere

Creaza mailuri atractive in platforme special create a trimite newslettere, unele avand si varainta free pentru un numar limitat de contacte. Iti dam 2 exemple de astfel de platforme: Mailchimp sau Sendmachine. Te poti juca cu designul mailului, poti adauga poze/video, call-to-action button, text, poti face layout-ul in 2 sau 3 coloane, poti crea si aranja tot mailul astfel incat tu sa fi multumit ca transmiti un mesaj clientilor sau potentialilor tai clienti asa cum iti doresti.

 

Foloseste-te de platformele de Social Media

E necesar sa iti creezi conturi business pe marile platforme de social networking, precum Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google+ si Pinterest. Nu e neaparat sa iti faci conturi pe toate acestea, vezi care se potrivesc profilului afacerii tale.

 

Incheie parteneriate

Alege-ti parteneri care sa se potriveasca nisei tale si foloseste aceste oportunitati sa te promovezi. Asociaza-te cu alte branduri care sunt mai cunoscute si cere-le ajutorul in promovare. Pot anunta si ei in comunicatele lor de presa sau in online ca au incheiat un parteneriat cu compania ta si ce beneficii are acest parteneriat, iar lumea incet te va cauta in online pentru a afla mai multe despre tine.

 

Mergi la evenimente si socializeaza

Mergi, socializeaza si ofera-ti serviciile/produsele. Spune despre afacerea ta. Spune lumii care este viziunea ta si cum i-ai putea ajuta daca a-ti colabora. Mergi al diverse dineuri, evenimente de profil si nu numai sau investeste o suma pentru a putea participa la targuri/expozitii. Fii prezent acolo unde sunt si potentiali tai clienti, promovarea brandului realizandu-se mult mai rapid si la costuri destul de reduse.

 

Obtine vouchere la Google Ads sau Facebook

Atat Google cat si Facebook ofera adesea reduceri sau vouchere cadou pentru anunturi platite. Daca te intereseaza, verifica-ti contul de publicitate sau cauta astfel de vouchere pe site-urile partenere. Apoi poti incepe sa faci campanii platite si sa folosesti bugetul obtinut.

 

Ofera discounturi

Atrage-ti clienti prin diverse discounturi si oferte. Ofera-le reduceri si pune o data limita a acestor discounturi astfel incat acestia sa se grabeasca si sa profite de ele. Anunta aceste oferte prin newsletter, telefonic si  online: postari Social Media, blog, bannere site etc.

 

Sursa foto: pexels.com

#taguri
connecto agency promovare online

Instagram

Prieteniile indelungate se tin prin comunicari constante. Urmareste-ne pe Instagram citind lucruri interesante sau vizionand design-uri atractive.

2024 © Connecto Agency. All Rights Reserved.